RUMOVÝ LÍSTEK/RUM

KARIBSKÉ RUMY

0,04 l

CAPTAIN MORGAN SPICED, Jamaica
55,-
Překvapí neopakovatelnou chutí utvářenou ročním zráním v dubových sudech obohacenou o jedinečnou příchuť tajné směsi bylin a koření. 

 
PLANTATION JAMAICA 2000, 10 let, Jamaica  160,-

Výroba 100% „pot still“destilace (kotlíková destilace, kdy se melasa destiluje pouze v jediném destilačním přístroji). Dlouhá fermentace, více než 72 hodin. Při fermentaci nechávají ve fermentačním "džusu" smradlavou pěnu, která se tvoří při kvašení a destilují to i s ní. Rumy jsou pak velice aromatické a těžké. Používají měděné kotlíkové destilační přístroje. Zrání probíhá v sudech po bourbonu a koňaku.

 
HAVANA CLUB AŇEJO ESPECIAL, Kuba 55,-

V příjemně sladké směsi vůní vanilky, karamelu a kakaa je rozpoznatelný jemný nádech alkoholu. Na jazyku chutná lehce a vyváženě, s jemně sladkým přívlastkem.

 
LEGENDARIO ELIXÍR DE CUBA, 7 let, Kuba 96,-

Vyroben z pravého rumu Anejo, který leží 7 let v sudech z amerického dubu. Následně se v něm minimálně měsíc macerují rozinky, po maceraci se vymačkají a lahodná šťáva se přidává do rumu.

 
LEGENDARIO RUM AŇEJO, 9 let, Kuba 108,-

Vyrobený přímo v Havaně od roku 1946. Nejprve jsou systémem „Solera“ smíchány rumy 1, 4, a 6 let staré a potom zrají dalších 9 let v sudech po bourbonu. Jantarová barva, harmonická vůně a kulatá chuť koření, vanilky a cukrové třtiny s dlouhou kořeněnou dochutí.

 
DIPLOMATICO RESERVA EXCLUSIVA, Venezuela   148,-

Průměrné stáří 12 let. Vytvořil Maestro Ronero Tito Cordero ze 100% kotlíkových těžkých rumů, které byly stařeny 12 let v sudech po bourbonu, následovně byly uloženy na další 2 roky do sudů po premiovém cherry.

 
Ron ZACAPA CENTENARIO 23, Guatemala    159,-

Vyrábí se z panenského medu cukrové třtiny, který je destilován v destilační koloně a zraje v nadmořské výšce 2300 m n. m. Je postupně uložen do sudů po bourbonu, Oloroso cherry a po sherry Pedro Ximenéz. V průběhu zrání je blendován se staršími rumy. Jemný, elegantní s chutí lékořice a pečených oříšků.

 
Ron ZACAPA XO Grand Rererva, Guatemala      385,-

Vyrábí se ze zkvašených nejsladších šťáv panenského medu cukrové třtiny zrající 6-23 let v systému "Solera". Ze sudů, které dříve obsahovaly robustní bourbony, jemnou cherry a vynikající vína Pedro Ximenéz. Následovně je uložen na další 2 roky do 250 litrových francouzských dubových susů po desetiletých koňacích. 

 
ABUELO, 12 let, Panama     136,-

Destilovaný z ušlechtilé panenské třtiny zrající ve výběru nejlepších sudů z bílého dubu. Pod tropickým sluncem ve speciálních barelech zraje až ke konečné dokonalosti. Jeho charakter, jemnost a komplexnost.

 
CORTEZ SPICED, 3 roky, Panama       79,-

Vyroben pouze z 100% panamských rumů, ve kterých se maceruje vanilka, skořice a karamel. Kvalita surovin mu dodává chuť, která má bezkonkurenční využití především v mixech s nealkoholickými nápoji.

 
BRUGAL XV, 8 let, Dominikánská republika     98,-

Jde o směs až osmiletých rumů stařených v sudech po whisky a sherry. Délka zrání a následná trojitá filtrace dává rumu suchou, ale sametově kořeněnou chuť oblíbenou především u znalců single malt whisky.

 
BRUGAL 1888, 12 let, Dominikánská republika     189,-

Směs osmiletých rumů, které společně čtyři roky zrály v sudech po španělském cherry typu Pedro Ximenez, které dodávají rumu unikátní sametově čokoládovou a karamelovou chuť.

 
KAKADU ELIXÍR DE BANANA, 3 roky, Dominikánská republika     68,-

Vyrábí z blendu tří až pětiletých rumů, přezrálých banánů z lokálních plantáží a karamelu. Kakadu se díky jemnému banánovému aromatu hodí k vylepšení již známých rumových drinků.

 
ST.ETIENNE BLANC AGRICOLE Titouane Lamazou, Martinique         146,-

Vyrobený při příležitosti výjimečného roku 2000 a to pouze z čisté šťávy cukrové třtiny. Nese neoficiální označení nejlepšího bílého rumu na světě. Je jediný rum, který má obsah alkoholu postupně snížen po dobu dvou let zrání ze 70% na 50%. Tato technika dovoluje rumu odpočinout a lépe rozvinout své charakteristiky. Čistý se zlatavým leskem s vůní cukrové třtiny, marcipánu, ovoce.

 
PLANTATION GRAND AŇEJO, 8let, Guatemala/Belize          126,-

S velmi jemnou chutí vanilky, pečených banánů, kokosového ořechu a sušeného ovoce. Je to jeden z nejlepších míchaných rumů vůbec.

 
AUSTRIAN EMPIRE RESERVA 1863, 12 let, Barbados  118,-

Zraje v sudech z amerického, francouzského dubu a v sudech po španělském sherry. Unikátní směs 6 - 18 letých rumů, které jsou již jako nemíchané destiláty vyjímečné. Unikátní metoda staření jednotlivých složek směsi dává tomuto rumu originalitu a podmanivost. Vyvážená sladkost, ovocné tóny a příjemné nenásilné aroma.

 
KANICHÉ  RESERVE  PLANTATION, Barbados
99,-

Mezi jeho hlavní přednosti patří unikátní technika dvojího zrání ("double aging"), při které nejprve zraje v dubových sudech, kde předtím zrál bourbon, a následně je přelit do sudů, kde předtím zrál koňak. Chuť je plná, jemná a intenzivní. Na jazyku poznáte karamel a vanilku doplněnou dlouhým dřevitým finišem.

 
KRAKEN BLACK SPICED, Trinidad a Tobago   
95,-

Vyrábí se destilací přírodní sladké melasy, poté zraje 1-2 roky a mísí se s mixem 11 druhů koření, mezi něž patří skořice, zázvor a hřebíček. Výsledkem je černá tekutina odhalující proti světlu náznaky hnědé barvy. Vyroben z pravého rumu Anejo, který leží 7 let v sudech z amerického dubu.